KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Bezpečnost potravin

Informační centrum bezpečnosti potravin

AKTUALITY

Strategie bezpečnosti potravin a výživy na období let 2010 až 2013

04/03/10

Nová publikace, kterou vydal Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství.
 

Maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech

18/11/09

Přehled související legislativy EU.

Nová chřipka A (H1N1)

10/06/09

Informace EFSA o riziku, které nový virus chřipky A (H1N1) představuje  pro spotřebitele: konzumenty vepřového masa a masných výrobků

Obama vyzval k aktualizaci legislativy týkající se bezpečnosti potravin

09/06/09

Z iniciativy prezidenta Obamy vznikla pracovní skupina pro bezpečnost potravin a byly spuštěny její internetové stránky.

Zástupci SZPI a Generálního ředitelství cel podepsali novou dohodu o spolupráci

09/06/09

Zdroj: www.szpi.cz

Mykotoxiny na webu

27/11/07

Zdroj: Bezpečnost potravin

Zařazeno v Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní veterinární správy ČR ze dne 17.10.2007 – deratizace

18/10/07

Zdroj: SVS

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce  ze dne 27.9.2007

01/10/07

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zveřejňuje všechna rozhodnutí o zatřídění vína

Potravinářská inspekce upozorňuje spotřebitele na jogurty, které mohou obsahovat kontaminovanou látku E 412

16/08/07

Zdroj: Bezpečnost potravin

Kontroverzní potravinové barvivo E 128 bude od 28.7.2007 zakázáno

08/08/07

Zdroj: MZe