KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Bezpečnost potravin

Informační centrum bezpečnosti potravin

AKTUALITY

Zhodnocení "Akce vejce"

09/05/11

www.svscr.cz

Problémy kontrol internetového obchodu s potravinami

05/05/11

Zdroj: www.agronavigator.cz

Závadné belgické vepřové pozastaveno a vrací se

29/04/11

Zdroj: www.svscr.cz

Mimořádné kontroly ÚKZUZ v oblasti krmiv

14/04/11

Zdroj: AK ČR

Japonské potíže

08/04/11

Zdroj: AK ČR

Datum minimální trvanlivosti, datum použitelnosti a záruční lhůta

07/01/11

Pokud se spotřebitel při nákupu zajímá, co je na etiketách napsáno, může si všimnout, že doba, do které má výrobek spotřebovat, bývá označena dvěma způsoby: slovy „Datum použitelnosti“ a „Datum minimální trvanlivosti“.
 

České potraviny jsou a zůstanou bezpečné, kontroly se ještě zintenzivní  

07/01/11

V souvislosti s nálezem dioxinů v masných výrobcích a vejcích ve Spolkové republice Německo vydal ministr zemědělství Ivan Fuksa pokyn komoditní sekci Ministerstva zemědělství, aby zajistila potravinovou bezpečnost na českém trhu.

Inspekce varuje před tresčími játry z Polska

09/08/10

Tisková zpráva SZPI ze dne 29.7.2010

Geneticky modifikované potraviny a krmiva

05/03/10

Informační brožura pro spotřebitele.

Zrušení české vyhlášky o kritických bodech

05/03/10

Vyhláškou 45/2010 Sb. se od 1. dubna 2010 zrušuje vyhláška 147/1998 Sb. o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby potravin, a to včetně změnových vyhlášek.