KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Potravinová soběstačnost

Potravinová soběstačnost

AKTUALITY

Význam vaječných bílkovin

22/01/08

Zdroj: ÚZPI

Antibiotika pocházející z chovu zvířat mohou skončit v potravinách

18/12/07

Američtí výzkumníci zjistili, že koncentrace antibiotik v rostlinách se zvyšovala s tím, jak se zvyšovala jejich koncentrace v hnoji.

Nové trendy ve výrobě masných výrobků

12/12/07

Zdroj: ÚZPI

Zralé ovoce může obsahovat vysoce aktivní antioxidanty

12/12/07

Zdroj: ÚZPI

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 30.11.2007

05/12/07

Inspekce upozorňuje na dětské přesnídávky obsahují nepovolené množství pesticidů.

Omezování obsahu soli v masných výrobcích

27/11/07

Zdroj: ÚZPI

Mykotoxiny na webu

27/11/07

Komplexní webová stránka je věnována informacím o mykotoxinech v krmivářském a potravinářském průmyslu

Nový portál USDA pro bezpečné potraviny  

23/11/07

USDA otevřelo nový portál na pomoc malým výrobcům potravin.

Roste počet výrobců biopotravin i ekologických zemědělců

20/11/07

Čeští zemědělci se stále více orientují na výrobu biopotravin. Podpora jejich produkce ze strany ministerstva zemědělství tak přináší konkrétní výsledky, k 31. říjnu 2007 bylo registrováno více než 220 výrobců biopotravin.

Nárůst trhu s ekologickým masem

20/11/07

Zdroj: SZIF