KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Známe finalisty soutěže Vesnice roku 2015

10/07/15
viz. zdroj

Zdroj: www.mmr.cz

01.07.2015: Po dvou měsících skončilo hodnocení třinácti krajských kol a zároveň všech 210 obcí, které se letos rozhodly přihlásit do soutěže Vesnice roku 2015. Obce, které v krajském kole získaly prvenství, postupují do celostátního kola soutěže, jejíž je Ministerstvo pro místní rozvoj jedním z vyhlašovatelů.

„Upřímně gratuluji všem oceněným obcím a finalistům přeji hodně štěstí v celostátním kole, které je čeká první týden v září. Věřím, že v průběhu léta budu mít možnost pogratulovat osobně a zároveň se setkat s ostatními soutěžícími obcemi,“ uvedla k soutěži ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Přihlášené obce byly hodnoceny v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.
 
Do celostátního kola, které proběhne v termínu od 30. srpna do 5. září 2015, postupuje vždy jedna obec za každý kraj. Výsledky celostátního kola a nositele titulu „Vesnice roku 2015“ slavnostně vyhlásí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová 19. září v Luhačovicích, v rámci konání Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů.
 
Finalisté Vesnice roku 2015
Babice, Zlínský kraj
Bžany, Ústecký kraj
Černotín, Olomoucký kraj
Jarošov nad Nežárkou, Jihočeský kraj
Krásná, Karlovarský kraj
Kornatice, Plzeňský kraj
Kunín, Moravskoslezský kraj
Martínkov, Kraj Vysočina
Mříčná, Liberecký kraj
Rudka, Jihomoravský kraj
Stračov, Královéhradecký kraj
Vraný, Středočeský kraj
Vysočina, Pardubický kraj

            

         

         

 Kontakt pro média:
Ing. Veronika Vároši
Oddělení komunikace
Ministerstvo pro místní rozvoj
tel.: 734 360 704
e-mail: media@mmr.cz 

Zařazeno v Aktuality, Rozvoj venkova