KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Na ošetřovné mají nárok i živnostníci v zemědělství a lesnictví

01/04/20

Tisková zpráva – Nárok na ošetřovné pro osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) v rámci programu na podporu malých podniků postižených šířením koronaviru mají nově také zemědělci a lesníci v prvovýrobě. Rozšíření programu vyjednalo Ministerstvo zemědělství a včera jej schválila vláda.

„Chci uklidnit všechny živnostníky v zemědělské a lesnické prvovýrobě, že nárok na ošetřovné mají i oni. Je nutné žádosti podávat Ministerstvu průmyslu a obchodu a využívat formuláře na jejich webu, ne externí odkazy, které mohou obsahovat chyby,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Doplnění programu podpory malých podniků postižených celosvětovým šířením onemocnění COVID-19 způsobeného virem SARS-CoV-19 – „OŠETŘOVNÉ“ PRO OSVČ včera schválila vláda. Nově je program rozšířen na OSVČ podnikající v oblasti zemědělské a lesnické prvovýroby, a to podle zákona o rozpočtových pravidlech.

 

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Zařazeno v Aktuality, Dotace