KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory MZe ČR

Maso z českých chovů je velmi kvalitní

14/06/19
viz. zdroj

Zdroj: www.halonoviny.cz

 

Řetězce stále prodávají v »akcích« poměrně velké množství levného vepřového masa. Je to opravdu dobrá koupě?

Dovozy, které se sem tlačí, jsou za tak nízké ceny, že se za ně maso nedá vyrobit. Hodně masa se sem vozí ze Španělska, z Belgie, Německa a něco málo z Polska. Proč jsou ceny nízké? Například ve Španělsku se maso prodává na burzách. Výrobci se je snaží prodat, a co zbyde, tak se vakuuje do pytlů a jde to k nám. Toto maso je staré 10 až 12 dní. Poznáte to jednoduše. Čerstvé vepřové, které se dostane na trh třetí den po porážce, je krásně světlé, růžové. Starší maso je tmavé. V supermarketu je nízká cena proto, že se prodává zbytek, který se nevydražil na aukci. Jestli kvalitní maso dobře prodají, pak je jim jedno, že nějakých deset procent prodají pod cenou.

Celý článek zde: http://www.halonoviny.cz/articles/view/51035223