KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Monitoring europoslance Hynka Fajmona – březen 2012

16/03/12
viz. zdroj

Zdroj: Europoslanec Hynek Fajmon

V Bruselu  dne  8. března 2012

 

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 
přichází k Vám další, letošní v pořadí třetí, vydání Monitoringu evropské legislativy, které  na základě mého zadání bylo sestaveno experty  brněnského Centra pro studium demokracie a kultury. Je to obvyklý přehled činností všech orgánů EU na poli legislativním a politickém za uplynulý měsíc a je doplněný nabídkami pracovních příležitostí v organizacích Evropské unie, které zpracovává pro Vás moje poslanecká kancelář. Stalo se už tradicí, že  Vám zasílám k přečtení moje komentáře a názory k aktuálním událostem, které vycházejí na blogu fajmon.blog.idnes.cz.

Domácí politická scéna byla i nadále poznamenaná pokračující diskusí k evropské fiskální smlouvě, kterou náš premiér Petr Nečas po kvalifikovaném zdůvodnění nepodepsal. Většina našich předních  ekonomů a reálně uvažující veřejnost tento postup schvalovala. Navíc lze předpokládat, že už v blízké budoucnosti se prokáží některá očekávání vyplývající z této dohody jako nerealistická.

 

Přeji Vám hezké chvíle při čtení

 

 

Hynek Fajmon

poslanec Evropského parlamentu za ODS

PŘÍLOHY:

1. Aktuální nabídka pracovních příležitostí a stáží – březen 2012

2. Monitoring EU europoslance Hynka Fajmona – únor 2012

3. Zachrání Super Mario euro?

4. Evropané neexistují!

5. Pěkný dárek EU ženám k MDŽ: kvóty budou!