KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Ministr zemědělství Petr Bendl přijal prezidenta AK ČR

13/10/11
viz. zdroj

Zdroj: AK ČR

 

Dne 11. října přijal nový ministr zemědělství Petr Bendl prezidenta AK ČR Jana Velebu. Po první kontaktní schůzce, která proběhla 7. října se tentokrát jednalo o pracovní jednání.

 

Ministru zemědělství byly předány závěry z mimořádného jednání představenstva AK ČR ze dne 6. října, které se týkají:

  • Prosazení maxima z české pozice k reformě SZP.
  • Potvrzení platnosti dohody o splnění našich minimálních požadavků k rozpočtu 2011 a 2012.
  • Podpory českých potravin.

 

Dalším projednávaným tématem byl význam bioplynových stanic (BPS) a obnovení administrace jejich podpory v rámci 13. kola PRV. Panu ministrovi byly předány výsledky průzkumu AK týkající se rezervace připojení BPS a informace, že budeme v horizontu 10 dnů v této věci jednat s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kocourkem a s šéfem poradců premiéra Martinem Římanem.

 

Posledním bodem jednání byla problematika vývozu agrární produkce do východních zemí, kde ministr přislíbil osobní pomoc.

 

Jednání proběhlo v názorové shodě na řešení jednotlivých témat. Nový ministr zemědělství se přihlásil k plnění rozpracované agendy svého předchůdce, kupříkladu včetně rozpočtu. Byla dohodnuta schůzka pana ministra s představiteli Konsorcia k řešení reformy SZP. Uskuteční se dne 19. října.