KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Francouzský departement Saone et Loire – rozvíjení experimentu na krátké distribuční kanály v zemědělství

09/07/10

Nabídka

Vážení kolegové,

francouzský departement Saône et Loire hledá partnery, kteří chtějí rozvíjet experiment na krátké distribuční kanály v zemědělství.

Co se týče rozlohy zemědělské plochy, Saône et Loire je jedním z největších francouzských departementů. Je charakteristický pestrostí, živočišnou výrobou, plodinami a svým nedotčeným územím. V zájmu zachování a předávání tohoto dědictví musí být zemědělská činnost zachována.

Jednou z alternativ k tzv. masové výrobě je rozvíjet komercializaci krátkých distribučních kanálů, maximálně s jedním prostředníkem mezi producentem a spotřebitelem-zákazníkem. Musí existovat jiné způsoby, jak umožnit ekonomické ohodnocení procesu výroby, které se liší od turistických prodejních míst v čele s individuálními výrobci a centrálními nákupními dodavatelskými supermarkety. Pro vytvoření nového reprodukovatelného modelu hledá department partnery, kteří usilují o provedení experimentu na toto téma.

V případě Vašeho zájmu prosím co nejdříve zkontaktujte . Nabídku neváhejte rozeslat svým parnerům, kteří by o partnerství v experimentu mohli mít zájem.

 

S přátelským pozdravem Ryšavý