KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Fischerova vláda hodlá podporavat ekologické zemědělství

22/06/09

Zdroj: Zpravodaj  Bio-info

Podle zveřejněného programového prohlášení bude nová vláda podporovat ekologické zemědělství a produkci biopotravin, jako součást rozvoje udržitelného zemědělství.  

//<![CDATA[
var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php':'http://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php');
var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
document.write ("“);
//]]>

Nová vláda České republiky ve svém programovém prohlášení, které se zabývá všemi podstatnými strategickými oblastmi, se jako první vláda v historii ČR výslovně zmiňuje o podpoře ekologického zemědělství a produkce biopotravin.

V zemědělství se vláda hodlá především zaměřit na zmírňování dopadů ekonomické krize v oboru, a to prostřednictvím programů podůrných zemědělských fondů a pomocí prostředků Evropské unie, zejména z Evropského balíčku hospodářské obnovy. Vláda bude podporovat zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství a potravinářského a zpracovatelského průmyslu s cílem zajistit produkci kvalitních a bezpečných potravin, a to tak, aby byly respektovány zájmy spotřebitelů. Pro oblast ekozemědělství je velmi důležitou součástí programového prohlášení především poslední věta týkající se zemědělství: (snahou) ,,je pokračovat a dále rozvíjet udržitelnou strategii rozvoje venkova na principu vyváženosti mezi ekonomickým, ekologickým a sociálním přístupem a pokračovat v podpoře ekologického zemědělství a v rozvoji produkce biopotravin."