KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Pozor na velikonoční čokoládové figurky

09/04/09

Pozor na velikonční čokoládové figurky Přibík Oldřich (7.4.2009) Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) varuje lidi, aby při nákupu nejrůznějších čokoládových figurek na Velkonoce kontrolovali jejich složení. Podle sdružení jsou totiž v obchodech nabízeny figurky označené jako čokoládové, i když podle složení nemají s čokoládou nic společného.   SOS zároveň v tiskové zprávě varuje spotřebitele, aby byli […]

Pozor na velikonční čokoládové figurky

Přibík Oldřich (7.4.2009)

Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) varuje lidi, aby při nákupu nejrůznějších čokoládových figurek na Velkonoce kontrolovali jejich složení. Podle sdružení jsou totiž v obchodech nabízeny figurky označené jako čokoládové, i když podle složení nemají s čokoládou nic společného.

 

SOS zároveň v tiskové zprávě varuje spotřebitele, aby byli více než obezřetní při nákupu vajec. Syrová vajíčka mohou být zdrojem různých onemocnění počínaje zažívacími problémy a salmonelózou konče. Sdružení proto radí spotřebitelům, aby vybírali vejce čistá, s neporušenou skořápkou, a především s údajem o minimální trvanlivostí i velikosti.
Spotřebitelé by se také měli zajímat o to, jak jsou v prodejně uskladněná. "Vyhláška stanovuje, že vejce musejí být skladována v rozmezí od pěti do 18 stupňů Celsia a v žádném případě nesmějí být vystavena přímému slunci. Čím větší teplota, tím se snižuje doba jejich použitelnosti," uvedlo SOS.