KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

KLASA vyhlašuje soutěž ´´Řeznická prodejna roku 2009´´

07/04/09

Značka KLASA v rámci nové kampaně se sloganem “Výjimečná kvalitazaručena“ připravila ve spolupráci s Českým svazem zpracovatelů masa soutěž „Řeznická prodejna roku 2009“. Odstartována bude 20. dubna a bude probíhat do 1. září 2009.

 

Přihlásit se mohou výrobci a prodejci masa a uzenin, kteří prodávají masné výrobky se značkou KLASA. Účastí v této soutěži budou mít možnost prezentovat své prodejny a v neposlední řadě také prokázat poskytovaný servis a jeho kvalitu koncovým spotřebitelům.

„Vyhlášením této soutěže umožňujeme výrobcům a prodejcům masa a uzenin upozornit na celkovou kvalitu prodeje koncovému spotřebiteli,“ uvádí Ing. Jaromír Kloud, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa. “Mezi hlavní hodnotící kritéria patří například kvalita a šíře sortimentu, úroveň technického vybavení i obsluhujícího personálu, ale také úroveň informací poskytovaných spotřebitelům. Hodnotit bude odborná komise a výherce získá certifikát Řeznická prodejna roku 2009,“ dodává Ing. Jaromír Kloud.

Soutěž „Řeznická prodejna roku 2009“ je rozdělena do dvou kol. První krajské kolo proběhne v termínu od 1. června do 1. července. Ukončeno bude vyhlášením jednoho postupujícího z každého kraje do kola celostátního. To bude následovat od 1. srpna do 1. září. Z vybraných čtrnácti obchodů bude poté vybrán absolutní vítěz, který bude oznámen na slavnostním vyhodnocení celostátního kola soutěže. To se uskuteční 8. září 2009 v rámci semináře Nové směry v produkci, výrobě a prodeji masa a masných výrobků.

Výrobci a prodejci se mohou do soutěže přihlásit od 20. dubna prostřednictvím internetových stránek www.eklasa.cz nebo www.cszm.cz. Na těchto stránkách budou také moci nalézt pravidla a následně i zveřejněné vítěze soutěže.

Národní značku kvality KLASA uděluje kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Tuto prestižní značku spravuje od počátku roku 2004 Oddělení marketingu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). Začátkem ledna 2009 mohli nalézt spotřebitelé národní známku kvality KLASA na obalech celkem 1355 potravinářských výrobků od 219 výrobců.

Další informace o národní značce kvality KLASA a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na internetových stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu www.szif.cz v rubrice Propagace kvalitních potravin a na stránkách www eklasa.cz.

Pro více informací kontaktujte: Crest Communications, Tereza Šašková, e-mail: tereza.saskova@crestcom.cz, tel.: 222 927 109, gsm: 731 613 623 , Šárka Brožová e-mail sarka.brozova@crestcom.cz, tel.: 222 927 108, gsm: 739 561 748 www.eklasa.cz

Zdroj: SZIF