KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

KLASA pokračuje v boření mýtů o potravinách novými díly seriálu

24/10/08

Zdroj: SZIF

Na televizních obrazovkách se objevily další díly zábavně vzdělávacího TV seriálu o mýtech v potravinách, který pro spotřebitele připravila národní značka kvality KLASA.

Novými díly nadále provází sympatická dvojice kontrolorů, kteří nás zasvětí do tajů potravin a upozorní, na co si dávat pozor. Krátké spoty jsou rozděleny do příběhů, které se tentokrát zaměřily na mléko, pečivo, ovoce, med a nápoje.

Značka KLASA představuje další sérii naučných spotů, které navazují na řadu, kterou Česká televize začala vysílat letos v červnu. Ústředním mottem krátkých seriálů je opět: „Víte, co jíte?“ V nových dílech jsou představena témata, která se týkají pečiva, mléka, nápojů, ovoce a medu. Diváci se dovědí proč je dobré dát si ke kávě i sklenici vody, že tmavé pečivo neznamená vždy zdravé pečivo, jaké mléčné výrobky jsou nejlépe stravitelné a spoustu dalších informací.

Vtipnými spoty diváky provádí již známá sympatická dvojice kontrolorů v podání Lenky Vychodilové a Marka Daniela. Sehraný tým poučuje milou spotřebitelku, kterou ztvárnila opět Perla Kotmelová.

Výrobky se značkou KLASA se od ostatních liší zaručenou kvalitou. Proto se na produkty oceněné značkou KLASA dá spolehnout. Na to, aby byly výrobky se značkou KLASA skutečně kvalitní, dohlíží Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve spolupráci se Státní veterinární správou. Dnes můžete najít logo značky na téměř čtrnácti stech výrobcích od více než dvou set výrobců.

Diváci mohou TV seriál vidět v různých vysílacích časech před pořady Pod pokličkou, Kluci v akci, Sama doma, Večerníček, Zahrada je hra, Chalupa je hra apod.

 

Zdroj: SZIF

 

O národní značce kvality KLASA

Národní značku kvality KLASA uděluje kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Tuto prestižní značku spravuje od počátku roku 2004 Oddělení marketingu Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). Začátkem října 2008 mohli nalézt spotřebitelé národní známku kvality KLASA na obalech celkem 1391 potravinářských výrobků od 215 výrobců. Další informace o národní značce kvality KLASA a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na internetových stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu www.szif.cz v rubrice Propagace kvalitních potravin a na stránkách www.eklasa.cz.