KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Stovky škol končí s mlékem

10/09/08

Zdroj: AK ČR

Mlékárna Kunín zastavila počínaje novým školním rokem dodávky mléka a jogurtů do základních škol. „Důvodem jsou nevyjasněné ceny mléka,“ řekla mluvčí mlékárny Eva Kijonková. Ostravská mlékárenská firma dosud distribuovala mléčné svačinky do škol prostřednictvím chladicích automatů, které rozmístila do 400 základních škol po celém Česku.

„První špatná zpráva o dopadu politiky této vlády vůči dětským mléčným svačinám ve školách se dostavila,“ uvedl Jan Veleba, prezident Agrární komory ČR. Program Školní mléko pozastavila i mlékárna Olma, podle které ale přerušení zásobování škol souvisí s logistickými problémy. „Mlékárny, jak nás informovali jednotliví jejich generální ředitelé, investovaly miliony korun do automatů na mléko, obávám se, že je vymění automaty na nepříliš zdravé jiné nápoje,“ dodal Veleba. Podle něj je to špatný vklad do výživy národa a zdraví populace dětí.