KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

KLASA bude v létě k ochutnání na ruzyňském letišti a na Hradě

08/05/08

Zdroj: SZIF

Turisté, kteří začátkem léta zavítají do Prahy, mohou ochutnat potraviny oceněné národní značkou kvality potravin KLASA. Prezentace našich nejkvalitnějších potravin se budou konat na Pražském hradě a na Letišti Praha.

Státní zemědělský intervenční fond, který spravuje značku KLASA, se rozhodl představit kvalitní výrobky zahraničním turistům. Národní značka kvality KLASA je určena vysoce kvalitním potravinám, proto by ji turisté měli znát. Od května do srpna se s nimi setkají v atraktivních lokalitách – v areálu Pražského hradu a na ruzyňském letišti.

Pražský hrad je celoročně oblíbenou destinací zahraničních turistů. Ti zde již začátkem května uvidí plakáty propagující značku KLASA, na stolech venkovních restaurací budou speciální stojánky s informacemi o značce KLASA a v Black Tower Café budou připraveny vždy od 9 do 17 hodin ochutnávky vybraných potravin. U Ochutnávky obstará hosteska, která zájemcům zároveň ráda vysvětlí, čím jsou potraviny se značkou KLASA specifické a v čem spočívá jejich kvalita.

Se značkou KLASA se turisté setkají i při odletu z Letiště Praha. Prostory terminálu Sever I a Sever II budou vyzdobeny letáky, plakáty a dalšími propagačními materiály. Značku KLASA přiblíží turistům i krátké spoty vysílané na velkoplošných plasmových obrazovkách.

Nebudou chybět ani ochutnávky. Ty se budou konat každý den od 9 do 17 hodin před obchody Bohemia Deli, jejichž sortiment tvoří české potraviny. Mnohé z nich mají ocenění KLASA, což lze poznat i podle zřetelného značení výrobků v regálech. Hostesky budou každý den obměňovat výrobky ochutnání a to tak, aby bylo zastoupeno co nejvíce kategorií, ve kterých je značka KLASA udílena.