KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

O kopičce hnoje a o tom dalším

06/02/07

Zdroj: AK ČR

Úvodníku se v novinách a časopisech  přičítá velká role a je po právu nejdůležitějším útvarem v novinách. Na stránce Agrární komory ČR je tentokrát tím nejdůležitějším a nejvýstižnějším sdělením normální dopis rolníka, člena komory, který v minulém týdnu zaslal do mosteckého sídla okresního úřadu.

„Vážení přátelé, zaslechl jsem , že vyšly nějaké nové předpisy ohledně nakládání s hnojem a o přípravě krmiv. Prosím proto o zaslání  co možno nejstručnějšího výtahu předpisů, které bych měl dodržovat.

Hospodařím na 40 hektarech polí a mám asi 35 kusů skotu. Mléko dodávám do mlékárny Bohušovice, obilí do Primagry, cukrovku do Dobrovic. Ráno k nám přijíždí mlékaři denně v 6 hodin, přes den musím připravovat krmení a odpoledne ve 4 hodiny zase krmit.Je pravda, že teď nemusím na pole, ale zase mám za úkol připravit stroje na sezonu. Nestěžuji si, dělám to rád, jen bych chtěl, aby každý uznal, že nemohu sedět třeba dvě hodiny denně  v kanceláři.Vím, že kdybych vyráběl závadné potraviny, uškodím především sám sobě, protože maso, mléko, vejce, ovoce atd. konzumuji v první řadě já (i tu vodu z vlastní studny).Připadá mi komické, že bych na tu kopičku hnoje na poli  měl mít  zpracován  jakýsi  havarijní plán, jako kdybych  provozoval Temelín.

S pozdravem, poděkováním a přáním všeho dobrého  Miroslav Novák, rolník z Radešína".

Zařazeno v Aktuality