KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Tendr na funkci ředitele Lesů ČR proběhl standardně, tvrdí MZe

08/06/06

Zdroj: AGROWEB

Vyhlášení výběrového řízení na generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky bylo zcela standardní a informace o něm byly veřejně dostupné. Ministr zemědělství Jan Mládek tak reagoval na tvrzení Jiřího Kořínka, výkonného ředitele České asociace podnikatelů v lesním hospodářství, podle něhož ministerstvo zcela opominulo veřejné vyhlášení takovéhoto výběru, uvedl mluvčí Mze Tomáš Loskot.

„Inzerát o vyhlášení výběrového řízení byl již koncem března zveřejněn na internetových stránkách Ministerstva zemědělství, kde bývají zcela standardně zveřejňovány inzeráty tohoto typu. V rámci vzájemné spolupráce jej navíc převzal jeden z největších online zprostředkovatelů zaměstnání, Jobpilot.cz,“ řekl ministr. Portál Jobpilot.cz zmíněný inzerát samostatně zveřejňoval denně od 5. dubna 2006 až do 25. dubna téhož roku.
O chystaném vypsání výběrového řízení byla s dostatečným předstihem rovněž informována soukromá i veřejnoprávní média. „Do výběrového řízení se nakonec přihlásilo pět uchazečů. Důrazně odmítám, že poskytnuté informace byly nedostatečné,“ poukázal ministr.

Zařazeno v Aktuality