KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Potravinářství

Potravinářství

AKTUALITY

Nadměrný obsah vitaminu A v některých potravinách

30/03/09

Podle stanoviska EFSA by mělo být zvířatům chovaným pro produkci jater a vajec podáváno poloviční množství vitaminu A.

Kvalita je konkurenční výhodou evropských potravin

16/03/09

Zdroj: MZe

Konečné vyhodnocení kontrolních nákupů mléka a mléčných výrobků: 63% původem z ČR a 37% ze zahraničí  

16/03/09

Zdroj: AK ČR

Biopotraviny kupuje pětina lidí

16/03/09

Biopotraviny pravidelně nakupuje zatím jen malá část Čechů. Poptávka po biopotravinách sice v posledních letech v České republice roste, v průzkumu společnosti GfK ale pravidelný nákup biopotravin uvedla jen dvě procenta dotázaných lidí. Čas od času je nakoupí přibližně pětina lidí.

Dusitany v masném průmyslu

12/03/09

Vliv účinku dusitanů na trvanlivost a bezpečnost tepelně opracovaných masných výrobků.

Nejlepší biopotravinou v oboru GASTRO jsou vařené biobrambory z Jihlavy

09/03/09

Zdroj: Česká biopotraviny

Zbytečná sůl z potravin bude mizet

17/02/09

Zdroj: www.agroweb.cz

Program Ovoce a zelenina do škol získal zelenou

20/11/08

Zdroj: MZe

Zelená kniha (Green Paper) k politice kvality zemědělských a potravinářských výrobků

12/11/08

Zelená kniha (Green paper) k politice kvality zemědělských a potravinářských výrobků,  byla Evropskou komisí vydána dne 15.10.2008 k veřejné diskusi.

KLASA pokračuje v boření mýtů o potravinách novými díly seriálu

24/10/08

Zdroj: SZIF