Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
Potravinářství
Potravinářství
AKTUALITY
Nadměrný obsah vitaminu A v některých potravinách
Podle stanoviska EFSA by mělo být zvířatům chovaným pro produkci jater a vajec podáváno poloviční množství vitaminu A.
Zařazeno v Potravinová soběstačnost
Kvalita je konkurenční výhodou evropských potravin
Zdroj: MZe
Zařazeno v Potravinová soběstačnost
Konečné vyhodnocení kontrolních nákupů mléka a mléčných výrobků: 63% původem z ČR a 37% ze zahraničí
Zdroj: AK ČR
Zařazeno v Agrární komora ČR, Aktuality, Potravinová soběstačnost
Biopotraviny kupuje pětina lidí
Biopotraviny pravidelně nakupuje zatím jen malá část Čechů. Poptávka po biopotravinách sice v posledních letech v České republice roste, v průzkumu společnosti GfK ale pravidelný nákup biopotravin uvedla jen dvě procenta dotázaných lidí. Čas od času je nakoupí přibližně pětina lidí.
Zařazeno v Ekologické zemědělství, Potravinová soběstačnost
Dusitany v masném průmyslu
Vliv účinku dusitanů na trvanlivost a bezpečnost tepelně opracovaných masných výrobků.
Zařazeno v Potravinová soběstačnost
Nejlepší biopotravinou v oboru GASTRO jsou vařené biobrambory z Jihlavy
Zdroj: Česká biopotraviny
Zařazeno v Ekologické zemědělství, Potravinová soběstačnost
Zbytečná sůl z potravin bude mizet
Zdroj: www.agroweb.cz
Zařazeno v Potravinová soběstačnost
Program Ovoce a zelenina do škol získal zelenou
Zdroj: MZe
Zařazeno v Aktuality, Potravinová soběstačnost
Zelená kniha (Green Paper) k politice kvality zemědělských a potravinářských výrobků
Zelená kniha (Green paper) k politice kvality zemědělských a potravinářských výrobků, byla Evropskou komisí vydána dne 15.10.2008 k veřejné diskusi.
Zařazeno v Aktuality, Potravinová soběstačnost
KLASA pokračuje v boření mýtů o potravinách novými díly seriálu
Zdroj: SZIF
Zařazeno v Aktuality, Potravinová soběstačnost