Konference České společnosti pro jakost "FROM FARM TO FORK"
INFORMACE č. 53/2018
Dne 5. 6. 2018 se konala konference FROM FARM TO FORK („od farmáře až na vidličku“) za účasti cca 100 účastníků.
Konference byla rozdělena do třech tematických bloků.
V prvním bloku zazněly příspěvky představitelů MZe ČR, Potravinářské komory ČR a Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.
Ve druhém bloku zkušenosti zpracovatelů a v posledním bloku novinky z obchodních řetězců a z oblasti veřejného stravování.
Současné tržní prostředí klade na dodavatele obchodních řetězců – potravináře a zemědělce řadu požadavků, se kterými se musí vypořádat.
Konferenci zahájili a úvodní slova přednesli:
· Petr Koten, výkonný ředitel, Česká společnost pro jakost, z.s.
· Viera Šedivá, náměstkyně pro řízení, Sekce potravinářských výrob – Úřad pro potraviny, Ministerstvo zemědělství ČR
· Elena Stibůrková, předsedkyně, Česká společnost pro jakost
Na konferenci byly tyto prezentace, z nichž některé přikládáme:
2. Výsledky výzkumu nad používáním značek v potravinářství – Petr Milas, ředitel Odboru administrace podpory kvalitních potravin, Ministerstvo zemědělství ČR
4. Dotace – dotační politika – Josef Tabery, ředitel odboru, Ministerstvo zemědělství ČR
10. Potravinový odpad z pohledu diskontního řetězce – Petr Baudyš, ředitel kvality, Penny Market s.r.o
14. Malí dodavatelé velkého významu pro Globus – Petr Chmelař, Ředitel category Category management – Food Globus ČR, k.s.
Celkem se vystřídalo na konferenci 23 přednášejících. Konference trvala od 9:00 – 17:00 hodin.
OAK Most – Informační centrum pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje připravuje na podzim 2018 seminář k bezpečnosti potravin a na této konferenci byli předběžně dojednání lektoři pro přednášky na tomto semináři.
V Mostě, dne 5. 6. 2018
Vydává: OAK Most – IC