KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Termín otevření 4. kola příjmu žádostí v rámci programů Investiční a Provozní úvěry a informace o nových podmínkách

23/06/17
viz. zdroj

Zdroj: PGRLF, a.s.

 

Nové 4. kolo těchto programů bude s upravenými podmínkami otevřeno dne 26. 6. 2017 v 7:30. Upravené znění pravidel je k dispozici na internetových stránkách v sekci Ke stažení. Žádost bude možné podávat pouze elektronicky prostřednictvím elektronického formuláře na stránkách www.pgrlf.cz v sekci Podat žádost. Upozorňujeme na možnost formulář vyplnit již před zahájením příjmu žádostí s tím, že vyplněný formulář je nutné odeslat po otevření příjmu žádostí. Elektronický příjem žádostí je popsán v Příručce pro podání žádosti. V případě úspěšného podání žádosti obdrží žadatel potvrzovací e-mail, ve kterém bude uvedeno datum podání žádosti a pořadí, v jakém byla žádost přijata.

Maximální počet žádostí, které mohou být podány v daném kole v rámci obou programů, je 250 žádostí.

Program investiční nebo provozní úvěry je určen pro chovatele skotu, ovcí, koz, prasat nebo drůbeže či pěstitele ovoce, vinné révy, chmele, zeleniny, brambor, cukrové řepy, květin, školkařských výpěstků okrasných či ovocných druhů, pěstitele léčivých, aromatických a kořeninových rostlin (LAKR) nebo lnu a konopí, dále zpracovatele zemědělských produktů, podnikatele z řad zpracovatelů dřeva, vlastníků lesa a obce, které se zabývají odpovídajícími činnostmi z oblasti lesního hospodářství a zpravování dřeva.

Novou podporovanou investicí v rámci investičního úvěru je sadbový materiál pro výsadbu vinic na základě povolení pro novou výsadbu. Žadatel, který je pěstitelem vinné révy a který pořizuje sadbový materiál pro výsadbu vinic na základě povolení pro novou výsadbu, předkládá k žádosti o investiční úvěr kopii rozhodnutí o povolení pro novou výsadbu dle čl. 63 a 64 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, které není starší 3 let.

Doporučujeme klientům, aby se s novým zněním pokynů řádně seznámili a před podáním žádosti si ověřili, že nemají žádné nedoplatky u Státního pozemkového úřadu.

Dovolujeme si naše klienty informovat, že příjem žádostí v rámci současného 3. kola programů Investiční a Provozní úvěry bude ukončen dne 23. 6. 2017.

Předpokládaný termín otevření příjmu žádostí pro 5. kolo je 23. 10. 2017

Pro žadatele jsou k dispozici následující kontakty:

infolinka: 225 989 480 / E-mail:    info@pgrlf.cz

infolinka úvěrového a analytického oddělení:     727 946 538             

IT podpora: helpdesk@pgrlf.cz  / tel: 225 989 475

Příspěvek byl publikován 14. června 2017 | Rubrika: Aktuality | Autor: .