KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Ministr Jurečka: Život v malých obcích udržíme díky malému podnikání

10/02/17
viz. zdroj

Zdroj: MZe ČR

 

19.1.2017

Představitelé sedmi prodejen na kongresu pro tradiční trh Samoška převzali značku Tradiční český obchod – certifikováno Asociací českého tradičního obchodu. První certifikáty kvality, které oceněným prodejnám umožňují používat tuto značku, jim předali zástupci Asociace českého tradičního obchodu (AČTO). Značka má podle nich přispět ke zvýšení prestiže a konkurenceschopnosti tradičních českých prodejen, které v převážné míře zajišťují obchodní obslužnost venkova.

„Pokud chceme udržet v malých obcích život, musíme v nich udržet malé podnikání. To je, spolu s rodinným podnikáním, základem dobře fungujícího venkova. Malí a střední podnikatelé hrají klíčovou roli při zaměstnávání lidí na vesnicích, zajišťují zde základní infrastrukturu a obslužnost. Právě proto je chceme podporovat, aby se i lidem v těch nejmenších obcích žilo dobře,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Předseda AČTO Zdeněk Juračka věří, že díky značce získají oceněné prodejny konkurenční výhodu, což má svůj význam zejména v souvislosti s neblahým trendem zanikání venkovských prodejen.

Prvními držiteli značky Tradiční český obchod – certifikováno Asociací českého tradičního obchodu jsou prodejny Brněnka v ulici Purkyňova a na náměstí Míru v Brně, Potraviny Enapo č. 110 v Otrokovicích a č. 126 ve Zlíně, Potraviny Pramen č. 152 v Českých Budějovicích a č. 198 v obci Smržovka a Jednota v Trojanově ulici v Rakovníku.

Zařazeno v Aktuality, Rozvoj venkova