KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Regionální potravina se účastní mezinárodního veletrhu Internationale Grüne Woche v Berlíně

24/01/14
viz. zdroj

Zdroj: MZe ČR

20.1.2014 – Čtyři držitelé značky Regionální potravina se ve dnech 17. – 26. ledna 2014 představí v Berlíně v rámci potravinářského veletrhu Internationale Grüne Woche. Návštěvníci se mohou těšit na šunky, paštiky, pivo a další pochutiny z českých a moravských regionů.

Veletrh Internationale Grüne Woche je mezinárodní potravinářský a zemědělský veletrh s tradicí od roku 1926. Výstava je určena jak pro odborné návštěvníky, tak pro laickou veřejnost. Veletrh přitahuje ročně mnoho návštěvníků i vystavovatelů, o čemž svědčí účast 1600 vystavovatelů ze 70 zemí s více než 400 tisíc návštěvníky. Proto je výbornou příležitostí pro prezentaci unikátních potravin z českých a moravských regionů.

Regionální potravina bude na veletrhu zastoupena čtyřmi výrobci. Masné výrobky a paštiky z Královéhradeckého kraje představí společnost Chovservis, a.s, která obdržela ocenění Regionální potravina v roce 2010 za selskou paštiku Toro a v roce 2011 za šunku Sedlák. Z Olomouckého kraje se představí rovnou dva pivovary. Milovníci piva si vychutnají speciální čtrnáctistupňové pivo zlatavě-jantarové barvy Zubr Maxxim a světlé výčepní pivo Zubr Gold z Pivovaru ZUBR. Pivovar HOLBA, držitel ocenění za rok 2010, nabídne oblíbené oceněné pivo Holba Šerák. Veletrhu se zúčastní také rodinná firma Ceria, s.r.o. z Jihomoravského kraje, která v roce 2013 zvítězila s výrobkem Hraška Vanilka. Jedná se o unikátní český produkt z ryze přírodních surovin – hrachovou směs ochucenou přírodní vanilkou a jemně slazenou fruktózou.