V letošním roce opět startuje soutěž „Regionální potravina Ústeckého kraje“ – IV. ročník 2013.
Přihlášky do soutěže lze doručit a předat osobně nebo písemně v zalepené obálce s označením "RP ÚK 2013" nebo elektronicky na e-mail: oakmo@oakmo.cz
Soutěž byla vyhlášena Státním zemědělským intervenčním fondem Praha
a na základě výběrového řízení zajišťuje v letošním roce celou organizaci soutěže
OKRESNÍ AGRÁRNÍ KOMORA MOST,
Dělnická 33, 434 01 Most – Velebudice.
PŘIJÍMÁNÍ PŘIHLÁŠEK PROBÍHÁ V TERMÍNU
od 25.4.2013 do 10.6.2013
Soutěž bude hodnocena v 9 kategoriích a to:
1) Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)
2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)
3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)
4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)
5) Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny)
6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek
7) Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.)
8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládané ovoce, zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)
Bližší informace naleznete na www.kisuk.cz, www.regionalnipotravina.cz
Výzvu pro potravináře, zpracovatele a zemědělce naleznete zde.
Regionální podmínky pro udělení ocenění naleznete zde.
Metodiku pro udělování značky RP naleznete zde.
Přihlášky do soutěže RP ÚK 2013 naleznete zde.
Zařazeno v Regionální potravina Ústeckého kraje 2013