KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Monitoring europolance Hynka Fajmona – listopad 2012

16/11/12
viz. zdroj

Zdroj: Poslanecká kancelář Hynka Fajmona

                                                                                                       v Bruselu, 12. listopadu 2012

 

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

 

     

Po měsíci k Vám opět přichází nová zásilka informací z Evropy. Přehled  dění a legislativní činnosti v trojlístku evropských institucí, tedy v Evropském parlamentu, Evropské komisi a Evropské radě naleznete v Monitoringu Evropské legislativy. Sestavován je analytiky z Centra pro studium demokracie a kultury v Brně (CDK).

 

V Bulletinu pracovních příležitostí, který zpracovává můj asistentský tým, naleznete přehled volných pracovních pozic a stáží v evropských institucích. I když asi většina z Vás tuto nabídku nevyužije, doporučuji tento materiál k dalšímu šíření. Byla by škoda, aby čeští občané nevyužili možnosti získání řady zajímavých pracovních zkušeností a nakonec i slušných výdělků.

 

V samotném Evropském parlamentu v poslední době probíhá každoroční debata o rozpočtu na příští rok. Řada poslanců prosazuje navýšení rozpočtu i nad rámec návrhu Evropské komise. Oproti tomu stojí pozice Evropské rady zastupující členské státy, které prosazují omezování výdajů. Já osobně se s tímto postojem ztotožňuji. Další zajímavou evropskou událostí je absurdní udělení Nobelovy ceny míru Evropské unii. S mým názorem na toto ocenění se můžete seznámit v jednom z přiložených blogových příspěvků. 

 

S přáním klidného čtení

 

Hynek Fajmon

Přílohy:

1. Monitoring EU europoslance Hynka Fajmona – říjen 2012

2. Aktuální nabídka pracovních příležitostí a stáží – listopad 2012

3. Mírová euromytologie

4. Ředitelé do výroby a ženy na jejich místa II.

5. Držme se koruny X.