KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Grantový program Chytré hlavy pro Sever zná svého vítěze

02/08/11
viz. zdroj

Zdroj: www.chytrehlavy.cz

 

Tisková zpráva

Most 24. června 2011 – Veřejnost rozhodla o vítězném projektu, který skupina Czech Coal podpoří v rámci grantového programu určeného pro střední a vysoké školy na Mostecku.

Šanci na podporu mělo dvanáct vybraných projektů v celkové hodnotě téměř 4 miliónů korun. O tom, koho skupina prostřednictvím Vršanské uhelné a.s. podpoří, rozhodlo veřejné hlasování na internetu nebo pomocí sms. Nejvyšší počet hlasů z celkových 2 756 získal projekt Střední průmyslové školy v Mostě „Interaktivní zefektivnění výuky“, který má za cíl získávat přehled o znalostech žáků v reálném čase pomocí hlasovacího zařízení. „V podpoře projektů s dlouhodobým přínosem pro několik generací studentů vidíme opravdový smysl,“ uvedl Vladimír Rouček, generální ředitel Vršanské uhelné, která je garantem projektu Chytré hlavy pro Sever.

Dalšími školami, které se rozhodla skupina Czech Coal podpořit, jsou Podkrušnohorské gymnázium v Mostě s projektem “Odborné centrum základů společenských věd“ a Vyšší odborná škola, Obchodní akademie, SPgŠ a SZŠ v Mostě s projektem „S ICT do výuky“.

Zároveň byla vyhodnocena soutěž o bonus 10 tisíc korun na sociální síti Facebook, kterou díky velké aktivitě studentů získala Střední průmyslová škola v Mostě.

Další informace o vítězných projektech jsou na stránkách www.chytrehlavy.cz.

Skupina Czech Coal je přesvědčena, že vzhledem k nízké míře vzdělanosti v Ústeckém kraji je podpora projektů v oblasti vzdělávání nutná. Výrazněji se její sponzorské aktivity na tuto oblast zaměřily před několika lety v rámci Programu Spolužití, na který program Chytré hlavy pro Sever již druhým rokem navazuje.

Skupina Czech Coal zahrnuje obchodníka s energetickými komoditami Czech Coal a.s., která obchoduje především s hnědým uhlím, elektrickou energií a povolenkami na emise skleníkových plynů a rovněž poskytuje sdílené služby skupině. Tu dále tvoří Litvínovská uhelná a.s. spravující největší uhelné ložisko v ČR, Vršanská uhelná a.s. s životností zásob v rámci stávajících územních limitů až do období kolem roku 2055 a řada dalších obslužných společností.

Kontakt:
Czech Coal a.s.
Gabriela Sáričková Benešová
mluvčí skupiny Czech Coal
Tel.: +420 476 203 141
GSM:+420 725 327 758
g.benesova@czechcoal.cz
www.czechcoal.cz

 

Výsledky