KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA Ústeckého kraje 2011

08/04/11

REGIONÁLNÍ POTRAVINA Ústeckého kraje 2011 – II. ročník

Celostátní soutěž  s názvem Regionální potravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Ústeckého kraje.

                                                                                           
Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:

1) Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).
3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5) Pekařské výrobky, včetně těstovin.
6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7) Alkoholické a nealkoholické nápoje.
8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

V Ústeckém kraji tuto soutěž organizuje Okresní agrární komora Louny ve spolupráci s Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje. Výrobci potravin, kteří  patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Ústeckého kraje  a je  nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje  do 30. dubna 2011 na adresu:
Okresní agrární komora Louny, Mostecká 2580, 438 01 Žatec
v obálce s označením: „Regionální potravina Ústeckého kraje“

Bližší informace na tel. 776 180 315 Jana Nováková

Přílohy:                  Metodika            Přihláška do soutěže         Specifické podmínky             Vyhlášení soutěže