Konkurenceschopnost potravinářství byla tématem konference FOOD FORUM
Dne 2. 3. 2010 v Brně v rámci veletrhů SALIMA proběhla mezinárodní konference FOOD FORUM, jejímž tématem byla budoucnost evropského potravinářství a zemědělství v globalizovaném světě. Ministr zároveň na veletrhu představil i projekt podpory regionálních potravin.
Dalším významným bodem ministrovy účasti na veletrzích bylo představení projektu regionálních potravin. Regionální potraviny dosahují často špičkové kvality a nejsou bohužel tak známy, jak by si zasloužily. „Připravujeme tedy projekt na podporu prezentace těchto potravin. Jedná se o soutěž, ve které výherci získají nejen prestižní známku regionální potravina ale i možnosti prezentovat své výroky v rámci regionu,“ dodal ministr Šebesta.
Na projekt, na kterém budou spolupracovat kraje, Agrární a Potravinářská komora spolu s ministerstvem zemědělství, je připraveno pro letošek 50 milionů korun. Například v Jihomoravském kraji účastníci zdejší regionální soutěže hovoří o tom, že díky udělené známce se jim zvýšil odbyt o 20-30%. To přesně naplňuje představu ministerstva zemědělství o pozitivním dopadu podpory regionálních produktů.
Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR, 2. 3. 2010
Zařazeno v Potravinová soběstačnost