KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Místní akční skupiny a komora spolupracují

20/05/08

Zdroj: AK ČR

Před týdnem 12. května se v pražské budově sídla Agrární komory ČR v Praze sešel její prezident Jan Veleba s novým předsedou výboru Národní sítě místních akčních skupin ČR Františkem Winterem a podepsali Smlouvu o partnerství a spolupráci.

Národní síť tvořená místními akčními skupinami tímto aktem vyjádřila podporu spolupráci, která má velký význam pro udržitelný rozvoj venkova. Obě organizace, na jedné straně tvořené zástupci měst a obcí, na druhé zemědělskými firmami a potravinářskými společnostmi se chtějí podílet na využití obnovitelných zdrojů energie, na zásobování obyvatelstva zdravou a nezávadnou pitnou vodou a vodou pro užitné účely. Chtějí spolupracovat tak, aby život na venkově byl příjemný a lidé odsud neutíkali.

Tato spolupráce navazuje na zhruba dvouroční aktivity, u jejichž zrodu stál bývalý předseda Národní sítě místních akčních skupin Petr Sušanka. „Věřím, že s předsedou Františkem Winterem budeme dobře a účelně spolupracovat. Máme obdobné názory na rozvoj venkova a obě organizace dobrou vůli naplňovat zásady udržitelného rozvoje venkova,“ řekl po schůzce Jan Veleba. „Navíc jsem se přesvědčil, že pan Winter má velmi blízko k zemědělství a rozumí mu,“ dodal.

Velebova slova František Winter doplnil i svým názorem. „Obě organizace se opírají o činnost lidí žijících na venkově. Rozvoj venkova jim leží na srdci a chtějí se na něm aktivně podílet,“ uvedl Winter. Pozval Jana Velebu na celostátní konferenci Národní sítě místních akčních skupin, která se koná 12. června ve 13 hodin v budově ministerstva zemědělství.

Zařazeno v Agrární komora ČR, MAS