KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Úvěry pro zemědělce

27/10/06

Zdroj: GE Money Bank

Otázky a odpovědi

 

Máte jakýkoliv dotaz týkající se úvěrů pro zemědělce nebo dalších služeb GE Money Bank? Neváhejte se zeptat pomocí e-mailu agroprodukty@ge.com rádi Vám v co nejkratší době odpovíme.

 

Z nejčastějších dotazů vybíráme.

 

Otázka:

Je nutné pro úvěry, u nichž chceme využít dotace úroku PGRLF, mít podepsanou před schválením úvěru Smlouvu o dotaci s Fondem?

Odpověď:

Není. Pro posuzování úvěru není z pohledu banky důležité, zda klient o dotaci požádá. V případě, že však bude žádat, je nutné aby před načerpáním finančních prostředků měl podanou na PGRLF žádost o dotaci. Toto je podmínka PGRLF.

 

Otázka:

V jaké výši mi bude financován nákup zemědělského stroje. Financujete také DPH?

Odpověď:

Zemědělskou techniku financujeme až do výše 100% s možností financování DPH. V případě, kdy klient žádá o dataci úroku od PGRLF, je smluvní dokumentace rozdělena do dvou úvěrových smluv, tak aby klient splnil podmínky PGRLF. Úroky z úvěru na DPH totiž PGRLF nepodporuje.

 

Otázka:

Poskytujete provozní úvěr, kde mohu využít garanci PGRLF? Případně jaké další zajištění mohu pro úvěr na provoz použít?

Odpověď:

Na provozní úvěry od GE Money Bank můžete využít jakékoliv zajištění, například nemovitost, movitou věc, garanci PGRLF, ale například i základní stádo a zvířata v zásobě z kategorie skot. Více informací Vám rádi poskytnou firemní bankéři, které najdete na vybraných obchodních místech GE Money bank.