KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Podnikatelům se nelíbí způsob jmenování ředitele Lesů ČR

08/06/06

Zdroj: AGROWEB

České asociaci podnikatelů v lesním hospodářství (ČAPLH) se nelíbí způsob, jakým ministr zemědělství Jan Mládek vybral a v pondělí jmenoval nového generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky Františka Koníčka. Výběr ředitele firmy, které patří asi polovina lesů v zemi, nebyl podle asociace transparentní. Řekl to ředitel asociace Jiří Kořínek.

„Ministerstvo zemědělství zvolilo pro vyhlášení výběrového řízení na funkci ředitele státních lesů zvláštní formu, kdy například zcela opominulo veřejné vyhlášení takovéhoto výběru,“ uvedl Kořínek. Tendr ministerstvo zveřejnilo počátkem dubna na svých internetových stránkách v rubrice Pracovní příležitosti. Koníček je bývalým poslancem za ČSSD.
Asociace se také pozastavila nad rozhodnutím ministra Mládka jmenovat Koníčka po volbách v momentě, kdy vláda brzy skončí. „Je velkou otázkou, jaký mandát nový generální ředitel za současné situace má a může mít,“ řekl Kořínek. ČAPLH podle něj nicméně věří, že Koníčkovo jmenování je jmenováním odborníka, a ne jen dosazením dalšího z řady politických kandidátů.

Zařazeno v Lesnictví a myslivost