KIS Ústecký kraj
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Do několika dnů rozhodne Mládek, kdo bude ředitelem Lesů ČR

26/05/06

Zdroj: AGROWEB

Největším favoritem na místo generálního ředitele státního podniku Lesy ČR je bývalý poslanec ČSSD František Koníček, píše se v dnešní Mladé frontě. Koníček je nyní touto funkcí pouze pověřen. Pověřený ředitel čeká na konečné rozhodnutí ministra zemědělství. Ve své práci by rád pokračoval. Dosavadní provizorní stav není podle něj pro Lesy ČR dobrý, uvádí deník. Ministr Mládek potvrdil prostřednictvím svého mluvčího Tomáše Loskota že rozhodne ještě do voleb během několika dnů.

Do výběrového řízení na post generálního ředitele se přihlásilo pět uchazečů, které měla prověřit personální agentura Dr. Kaufmann & Partner. Závěrečnou zprávu už ministerstvu má, v ní jsou označeny dva kandidáti jako nejvhodnější, řekl Zdeněk Kaufmann z této agentury. Agentura se podle informací deníku nezabývala tím, jaké plány s podnikem jednotliví uchazeči mají, a zkoušela je pouze z obecných manažerských předpokladů. K ničemu jinému neměla agentura mandát, dodal Kaufmann.
Deník vyjádřil rozpaky nad způsobem výběru nového ředitele. Uvádí, že se ČSSD tímto způsobem snaží těsně před volbami dosadit svého politika do vedení jedné z nejmocnějších státních firem.

Zařazeno v Lesnictví a myslivost