Informační centrum pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje
kr-ustecky.cz
www.kr-ustecky.czwww.mze.cz

Navigace
Aktuality
Společná zemědělská politika po roce 2020
Informační podpory poradenského systému MZe
Národní a evropské podpory
Jednotná žádost
Informační podpory transferu poznatků vědy a výzkumu do praxe
Odborné a výukové materiály
Semináře a workshopy
Konzultační dny
Podpora středoškolského a odborného vzdělávání
Informační podpory produktů resortní povahy
Rozvoj zemědělství a venkovského prostoru
Ochrana spotřebitelů (bezpečnost potravin)
Informace o zemědělské prvovýrobě
Zemědělství
Včelařství
Soutěže potravinářů Ústeckého kraje
Potravinářský výrobek Přemysla Oráče 2013
Agrární komora ČR
Legislativa
Lesnictví
Veterinární správa
Životní prostředí
Zpravodaje
OAK Most
Informace o nás
Mapa serveru

Uživatelský přístup
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

Přehled e-mailem
  E-mail:

Anketa
O této webové stránce jsem se dozvěděl/a
Počet hlasů : 117918

Web informace
Dnes : st - 19.6.2019
Svátek má : Leoš
Kontaktní email
Nastavit jako titulní stránku
Přidat mezi oblíbené stránky


VYHLÁŠENÍ KRAJSKÉ SOUTĚŽE - IV. ročníku 2011

Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 110346 ; Vydáno : 3.5. 2011 ; Autor : Monika Plachá

O NEJLEPŠÍ REGIONÁLNÍ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE - KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE

fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

V letošním roce opět startuje soutěž
„O nejlepší regionální výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče“.

Abychom Vám nepletli hlavy, je třeba rozlišovat soutěže:

REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE 2011 – II. ročník,
kterou vyhlásilo MZe ČR a u ní přijímání přihlášek končilo 30.4.2011

a soutěž

„O NEJLEPŠÍ REGIONÁLNÍ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE – KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE“ – IV. ročník,
která byla vyhlášena na setkání zemědělců u památníku Přemysla Oráče ve Stadicích dne 16.5.2011 a přihlášky bude možno odevzdávat do 31. července 2011.

Vyhodnocení této soutěže bude provedeno na Zahradě Čech v Litoměřicích tak, jako v předchozích ročnících.

Protože jsou dvě soutěže, jsou kategorie výrobků u obou soutěží shodné a pro jednoduší přihlašování – ti, kteří se neumístí v soutěži „Regionální potravina Ústeckého kraje“ automaticky přecházejí se svým přihláškami do soutěže krajské – „O nejlepší regionální výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče“.

Soutěž je organizována pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje paní Jany Vaňhové.

Soutěž bude zajišťovat po stránce organizační a přijímání přihlášek Agrární komora Litoměřicka – pan Václav Štork, tel.: 724 107 905, e-mail: aklitomericka@tiscali.cz, po stránce propagace a odborné pomoci Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Ústeckého kraje – paní Ludmila Holadová, tel.: 602 341 689 a paní Monika Plachá, tel.: 724 261 978, 476 700 658, e-mail: oakmo@oakmo.cz.

Metodiku a všechny informace naleznete na našich webových stránkách www.kisuk.cz. Kdykoliv se na nás můžete obrátit s jakýmkoliv problémem při této soutěži.

  

 

PŘIJÍMÁNÍ PŘIHLÁŠEK PROBÍHÁ V TERMÍNU

od 16.5.2011 do 31.7.2011

 


Přihlášky lze doručit a předat osobně nebo poštou v zalepené obálce s označením „Regionální výrobek ÚK – Kraje Přemysla Oráče“ na adresu:
Agrární komora Litoměřicka
pan Václav Štork
Pekařská 108/8
412 01 Litoměřice
e-mail:
aklitomericka@tiscali.cz
tel.: 724 107 905


Soutěž bude hodnocena v těchto kategoriích:
1)     Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.) a tepelně neopracované (salám métského typu, čajovky, cibuláček apod.).
2)     Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky).
3)     Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4)     Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5)     Pekařské výrobky, včetně těstovin.
6)     Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7)     Alkoholické a nealkoholické nápoje.
8)     Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.
9)     Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Z každé kategorie budou vyhodnoceny 3 výrobky, které obdrží DIPLOM – Regionální výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče a věcné ceny, tj.: 27 výrobků.

Každý výrobce může přihlásit do soutěže max. 5 výrobků.

Hodnotící kritéria:
I. Inovativnost – originalita, původ, regionalita, inovativnost ve zpracování
II. Senzorické posouzení – chuť, vzhled, vůně apod.
III. Použité materiály, suroviny a způsob výroby – technologická hlediska a způsob zpracování, využití místních surovin.
IV. Design výrobku – označení, vzhled, obalová technika, ochrana před poškozením.

Propagace potravinářských výrobků bude provedena na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích v pavilonu „A“.

Vážení zpracovatelé, výrobci a zemědělci,
srdečně vás zveme k zapojení do této soutěže.

Celá soutěž je pro všechny účastníky bezplatnou možností široké propagace své firmy a jejich výrobků.

Celá kampaň k propagaci regionálních výrobků Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče bude prezentována ve všech médiích.

 

Metodiku vč. přihlášek regionálního výrobku ÚK 2011 naleznete zde

Výzvu regionálního výrobku ÚK 2011 naleznete zde

Důležité informace k soutěži 2011 naleznete zde


Aplikace
Agronavigátor Set

Kalendář akcí
Předchozí měsíc červen 2019 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dnešní články
Odebrání značky KLASA
Ústecký kraj odstartoval soutěž o Regionální potravinu
V Ústeckém kraji se soutěžilo ve 12. ročníku soutěže o značku "Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje - Kraje Přemysla Oráče"
I letos se otevřou české farmy pro veřejnost. Startuje další ročník projektu Poznej svého farmáře
Cesta za poznáním aneb UHELNÁ MATURITA 2019
Ocenění KLASA získá dalších osm výrobků
Odebrání značky KLASA
Míša dort přišel o značku Regionální potravina
SZIF na Floře Olomouc
Ochutnávka vítězných výrobků soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje

Nejčtenější články
Hodnocení soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje 2010

VYHLÁŠENÍ KRAJSKÉ SOUTĚŽE - IV. ročníku 2011

Slavnostní vyhodnocení akce  na Zahradě Čech v Litoměřicích dne 17.9.2010  ovoce, zelenina a ostatní výrobky">Hodnocení soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje 2010
Slavnostní předávání ocenění Regionální Potravina Ústeckého kraje
Hodnocení soutěže Regionální potravina Ústeckého kraje 2010

VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA Ústeckého kraje 2011

Výsledky soutěže "O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje - Kraje Přemysla Oráče" za rok 2011
Kompletní seznam oceněných výrobků Regionální potravina
Regionální kuchařka - vaříme z Regionální potraviny
Projekt ministerstva zemědělství na podporu menších regionálních zemědělců a potravinářů ocenil v prvním roce 71 výrobků. Krajské odborné komise posuzovaly celkem 943 produktů, které se do prvního ročníku projektu přihlásily. V každé z šesti kategorií mohla komise ocenit vždy jen jeden výrobek pro daný kraj.

 

">Regionální potravina zná své vítěze ve všech krajích

Navštivte také
Zobrazit předchozí počet záznamů : 9 Zobrazit následující
Státní zemědělský intervenční fond

Státní zemědělský intervenční fond
ÚZEI

ÚZEI
MZe ČR

MZe ČR
Kraj Ústecký

Kraj Ústecký
APIC AK

APIC AK
STÁTNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ SPRÁVA

STÁTNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ SPRÁVA
Konopářský svaz

Konopářský svaz
ÚHUL

ÚHUL
Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad

Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad